Når jeg flytter på krisecenter

Hvad kræver det at få en plads på Gaia Krisecenter?

Du kan altid henvende dig til Gaia Krisecenter, både telefonisk og ved døren. Ved al henvendelse sker der en visitation, hvor vi afdækker din voldshistorie og laver en sikkerhedsvurdering, og ud fra det, laver vi en individuel vurdering af, om Gaia Krisecenter er sikkert nok for dig og om vi kan tilbyde dig et ophold. Hvis vi skulle risikere ikke at have en plads til dig, vil vi hjælpe dig med at finde et andet krisecenter, hvor der er en ledig plads.

For at få et ophold skal du:

  • Have opholdstilladelse i Danmark
  • Være selvforsørgende, enten ved løn eller en form for offentlig ydelse
  • Ikke have et aktiv misbrug
  • Ikke have en ubehandlet psykisk lidelse
Du kan tilbydes en plads, hvis du har været udsat for vold og at ovennævnte kriterier vurderes opfyldt.

Hvad kan du forvente af et krisecenterophold

Ankomst og modtagelsen 

Når du ankommer til Gaia Krisecenter, vil du blive mødt af uddannet personale, som vil hjælpe dig og dine børn til rette på det værelse du skal bo. Her vil du få udleveret sengetøj og håndklæder. Vi kan være behjælpelige med at skaffe det mest nødvendige, indtil du selv har mulighed for at skaffe det.

Vi har en køkkendame ansat i huset, som er ansvarlig for madlavning, men du skal hjælpe med at tilberede maden og dække op til de andre. Vi spiser sammen til alle måltiderne.   Du skal deltage i husmøderne en gang ugentligt, hvor vi taler om aktiviteter og regler i huset, og hygger os med snak og vender forskellige emner og temaer.

Når du flytter ind på Gaia Krisecenter, vil du blive mødt af både socialrådgivere og pædagoger. De vil være med til at varetage både din og dine børns trivsel samt sikre at der bliver iværksat den indsats der er nødvendig for lige præcis dig og dine børn. Vi arbejder ud fra den tilgang at vi hver især har vores egen historie og har forskellige behov og derfor bliver indsatsen tilrettelagt specielt for dig og naturligvis i samarbejde med dig. Vi ved, at når man er i krise, er overskuddet og energien minimal, selv til små daglige gøremål. Vi har derfor en husalf ansat, som sammen med de kvinder og børn, der bor her, vil sørge for at der kommer mad på bordet 3 gange dagligt. Der vil i måltiderne blive lagt vægt på at alle – uanset særlige hensyn – vil kunne spise med.  

Vi vægter højt at dig og dine børn bor i trygge og rare omgivelser. Du vil derfor flytte ind i et hus med hjemlige og hyggelige rammer som emmer af sjæl og charme. Det betyder også, at du, udover vores husalf, ligeledes vil møde en rengøringssmølf, som vil sørge for at huset er rent og pænt og rart at være i. Alle i huset er dog selv ansvarlig for at rydde op efter sig selv og sine børn. Du er også selv ansvarlig for at holde dit værelse rent og pænt.

Når du flytter ind på et krisecenter, ved vi også, at der kan være mange tanker og bekymringer, der fylder i hovedet. Det kan give et behov for at tale med et andet menneske, der kan rumme dette. Nogle gange bare for at få tømt hovedet og andre gange for at få bearbejdet nogle af de oplevelser man har været udsat for. Vi har derfor lagt vægt på, at der altid vil være personale tilgængeligt enten en faguddannet eller en frivillig, så du ikke står og føler dig alene og sårbar.   Der vil desuden være tilbud om individuelle samtaler eller terapi og/eller gruppeforløb for både dig og dine børn, såfremt du måtte ønske det.

Da vi ved at dagene på et krisecenter indimellem kan føles lange og uoverskuelige, vil der være mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter på krisecentret. Nogle kun for kvinderne, andre kun for børnene, men naturligvis også for kvinder og børn sammen.  
Scroll to Top

Skriv til os

Hos Gaia Krisecenter betyder trygheden og din sikkerhed alt. Vi bruger et sikker mail system, så du trygt kan tage kontakt til os.

Tryk på knappen herunder og du vil blive ført videre til vores sikker mail.