Frivilligt arbejde i Århus C

Når man melder sig som frivillig, er det fordi, man har noget ekstra at give og gerne vil gøre noget godt for andre. Det ligger os meget på sinde, at man som frivillig føler sig som en del af huset og at det, man bidrager med har værdi.
Vi lægger derfor vægt på, at man som frivillig føler sig godt klædt på til opgaven. Man får en grundig oplæring inden opstart, ligesom man løbende vil få tilbudt sparring, kurser og supervision.

Omvendt har vi også en forventning til, at man som frivillig udviser engagement og respekt, både i forhold til at forpligte sig til at tage de vagter, man melder sig ind på, og samtidig udviser den omsorg og støtte, som kvinden har brug for.
Som frivillig på Gaia Krisecenter er du med til at skabe hyggelige og trygge rammer for de kvinder og børn, som bor på krisecenteret. Du har en unik mulighed for at være med til at fylde dagene med gode oplevelser og ro, hvor dit nærvær og tilstedeværelse gør en stor forskel for både kvinder og børn.

Du forpligter dig til en vagt hver 14. dag på 2-3 timer som minimum, men du er altid velkommen til at blive lidt længere.

Hvad laver man som frivillig?

Som frivillig har du stor indflydelse på, hvad du gerne vil lave. Du kan byde ind på forskellige typer vagter, som enten er planlagt på forhånd, eller som du selv kan være med til at sætte i gang. Indhold på vagter kan for eksempel være: 

 • Aktiviteter for kvinderne, med eller uden børn, som fx. krea-torsdag, madlavning, ture ud af huset, wellness-aften mm.
 • Børnepasning, når mor har brug for en pause eller har en aftale. Det kan være legestue eller med det enkelte barn
 • Sovende nattevagt, hvor man sover i huset og har ansvaret, hvis beboerne har behov for noget
 • Praktiske gøremål som fx rengøring eller hjælp i køkkenet
 • Frivillig bisidder, hvis en kvinde har brug for støtte, når hun skal til møder med det offentlige eller andet 
 • Noget helt nyt, du selv finder på – har du fx. erfaring fra tidligere job, er du velkommen til at tilbyde undervisning, hjælp til økonomi eller andet

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Vi tilbyder alle vores frivillige en god oplæring. Der vil være et introforløb, som alle skal igennem.

Du får mulighed for:

 • at gøre en mærkbar forskel for kvinder og børn, der har været udsat for vold
 • at blive en del af et socialt fællesskab med andre, der brænder for samme område
 • at udvikle dig personligt og fagligt – du får viden om voldsområdet og indblik i, hvordan vi arbejder med det
 • at deltage i temaaftener og sociale arrangementer
 • at bruge dine egne faglige og livserfaringer til at hjælpe andre
 • at føle, at den hjælp du kommer med bliver værdsat
 • ..og ikke mindst at spise med i vores køkken, hvor Mette laver vidunderlig mad. Mad og drikke er gratis, når du er på vagt, og hvis du overnatter, kan du tage en lækker madpakke med dig om morgenen

Hvem søger vi?

Vi søger dig, der har let til smil, som er nærværende, og kan håndtere uforudsigelige situationer. Det er vigtigt for os, at du er initiativrig, stabil og selvstændig og har en forståelse for, hvornår du skal trække dig. 

På Gaia krisecenter omfavner vi mangfoldighed og ønsker frivillige med alle typer baggrunde, alder, etnicitet, religion, kultur og faglighed for at omfavne det samfund, vi er en del af.

Lyder det som noget for dig? 

Hvis du har lyst til at blive frivillig, kan du kontakte os på vores hovednummer 70 77 00 01 eller sende en mail til frivillig@gaiakrisecenter.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

Scroll to Top

Skriv til os

Hos Gaia Krisecenter betyder trygheden og din sikkerhed alt. Vi bruger et sikker mail system, så du trygt kan tage kontakt til os.

Tryk på knappen herunder og du vil blive ført videre til vores sikker mail.